Välkommen till WEME

Välkommen till WEME

WEME är en satsning på både barn och vuxna. Med WEME vill vi skapa förutsättningar för dig att träna, gå på en behandling eller bara ta en kaffe medan ditt barn välkomnas till vårt mysiga barnrum och får pyssla, leka, spela spel eller mysa framför en barnfilm.

På WE fokuserar vi på välmående tillsammans i en miljö som främjar fysisk aktivitet och återhämtning. WEME är platsen där vi hoppas kunna stärka ditt barn genom aktivitet och lek individuellt och i grupp. På WEME ska glädje och gemenskap stå i fokus.

Vår ambition med WEME

Vi vill att våra små ”WEMEs” ska trivas hos oss. WEME ska, precis som WE, vara en plats att längta till, en plats där välmående och nöje står i första rummet.

Om våra barn ser oss vuxna träna, leva hälsosamt, glädjas och må bra så tror vi att det ger dem en positiv syn på träning. Vi vill tidigt förmedla att träning inte är något jobbigt utan en del av livet oavsett om det är att följa med ut på en promenad, ta en cykeltur eller följa med till WE när mamma eller pappa ska träna.

Livspusslet idag är svårt att få ihop. Därför vill vi med WEME skapa möjligheter för våra medlemmar att hinna med träningen i en allt stressigare vardag.

Öppettider 

Måndag, tisdag och torsdag 17.00-20.30
Lördag  09.00-13.00 Söndag 10.00-13.00

Stängt övriga dagar.

WEME:s personal

Ditt barn kommer att få vara med vår personal medan du tränar. Vi är stolta att säga att vi har en stor variation i vår personalstyrka. Alla har olika erfarenheter och utbildningar och det kommer att berika barnpassningen. Samtlig personal är utbildad i barn- HLR och olycksfall.

Första gången på WEME

Avsätt lite extra tid för invänjning på WEME. Vissa barn springer in och vinkar hej då medan andra behöver lite mer tid på sig att känna sig trygga. Du känner ditt barn bäst och vet säkert hur du bör lägga upp första besöket. Kom gärna och hälsa på och titta på barnrummet några gånger innan du ska lämna ditt barn första gången!

WEME:s regler

– Ålder 1 – 10 år
– Max 10 barn samtidigt i barnrummet. Barn under 2 år räknas som två barn.
– Innan barnet kommer in till oss ska toalettbesök vara avklarat och händerna tvättade med tvål.
– Utöver invänjningstid får inga föräldrar vistas på WEME.
– Personalen har rätt att be förälder legitimera sig vid hämtning. Samma förälder som lämnar barnet ska hämta barnet om inte annat överenskommits med personalen innan.
– WEME är till för WE:s medlemmar. Således är det endast medlemmars barn som får vara hos oss under tiden föräldrar tränar.
– WEME ansvarar inte för värdesaker.
– Vagnar ställs på anvisad plats på ditt ansvar.
– P.g.a. allergier serverar WEME ingen mat. Vatten om barnen är törstiga får de naturligtvis.
– Smycken, snören eller andra saker som lätt fastnar eller kan utgöra en säkerhetsrisk får gärna vara kvar hemma.
– Ta gärna med en extra tröja då vintertid kan bli lite kallt.
– iPads och mobiltelefoner stannar hemma.

Hygien

– Vi byter inga blöjor på WEME. Föräldrar ser till att barnet varit på toa innan och/eller har en ren blöja. Om barnet under tiden behöver byta blöja eller uppsöka toaletten kontaktar vi föräldern som får komma och ombesörja toalettbesök eller blöjbyte.
– Alla barn ska tvätta händerna innan de kommer in till oss på WEME.
– WE följer socialstyrelsens och smittskyddslagens regler vid sjukdom på förskola.

– Feber – barnet ska ha varit feberfri ett dygn innan de vistas på WEME
– Svinkoppor (Impetigo) – Hudutslagen ska vara torra innan barnet får vara på WEME. Vid allvarliga fall ska barnet vara hemma några dagar med behandling.
– Löss – Barnet ska vara hemma tills behandling är avklarad. Meddela WEME om ni har haft löss.
– Maginfluensa – Barnet måste vara hemma minst 48 timmar efter sista kräkning eller diarré och ska äta som vanligt innan ett besök på WEME är aktuellt.
– Mask – Behandla med rekommenderad medicin. Var noga med handhygienen och meddela WEME om barnet har haft mask.
– Penicillin – Barnet ska vara hemma de först två behandlingsdagarna. Barnet ska inte vara allmänt påverkad utan vara pigg och alert när de är på WEME.
– Vattkoppor – Barnet får inte besöka WEME förrän kopporna har torkat in ordentligt.
– Ögoninflammation – Vid varbildning i ögat bör barnet vara hemma.
Era barn är välkomna på WEME men de ska orka med 1, 5 timme så därför är det bra om deras allmäntillstånd är bra. Självklart är det OK att var lite trött då kanske vår myshörna passar bra med en mysig film.

Frågor eller synpunkter om WEME

Vi välkomnar all typ av feedback, vare sig det gäller något vi gör bra eller om det är något vi behöver bli bättre på. Skicka ett mail till karolina@wehalsa.se med dina synpunkter!